Nå har jeg vært hjemme i over en og en halv måned og livet er virkelig tilbake til det normale. Jeg har absolutt ikke hatt kjedelig dager hjemme som jeg trodde jeg ville ha i starten da alle fortsatt gikk på skole, og da de sluttet har det også vært fullt kjør hele tiden. Jeg har hatt fullt opp med jobbing, være med folk, og mange småting som jeg har måtte ha gjort hele tiden. For to uker siden reiste jeg også på ferie til nord Norge. Helt oppe i Hammerfest bor mine kjære besteforeldre på mor sin side, så vi har vært å besøkt dem. Mens vi var der dro vi også noen dager ut til øya moren min vokste opp på. Der ble jeg virkelig villmarkens sønn, da det for det meste gikk i turer og fisking. Vi fikk også være med tremeningen min ut på fiskebåten hans og fikk fiske veldig store fisk. Utrolig morro må jeg innrømme! Er glad i å fiske altså, men etterhvet tok jeg helt av med å sløye fisken også da vi kom tilbake på land. 
Siden jeg har kommet hjem har jeg også begynt for fullt med øvelseskjøring og lappen skal jeg klare å ta så fort som mulig! Jeg besto teorien dagen før jeg reiste nordover. Ganske så flaks egentlig da jeg ikke hadde lest hele boka og bare øvd på tester en kveld og litt på morningen og så neste morning igjen. Men jeg klarte den og var ganske så fornøyd da.

Nå er utvekslingsåret mitt helt over og nå går jeg snart inn i siste året på videregående. Utveksling er det beste og smarteste valget jeg noen gang har gjort. Jeg har aldri hatt et år som det har vært så mange oppturer og ganske så mange nedturer og vanskelig tider også. På de verste tidene var det veldig veldig hardt men nå i ettertid ser jeg bare at jeg klarte å takle en veldig vanskelig og komplisert situasjon, og jeg lærte mye om det og ble absolutt mer selvstendig bare av det. Jeg merker også at nå etter jeg har kommet hjem har jeg ingen problemer med å finne ut av ting selv der jeg kanskje pleide å spørre mamma før om hun kunne finne ut av eller fikse. Utveksling har gitt meg ekstremt mange opplevelser, minner, venner, en ekstra familie på andre siden av havet, og mye lærdom. Jeg er helt overbevist om at jeg skal reise tilbake neste sommer for å besøke de og jeg kan nesten ikke vente til at dette skoleåret skal bli ferdig. Selv om jeg har mye å se frem til dette året også med ny skole, russebuss, bli 18, og mange gode venner her hjemme som jeg kan se hele tiden, så gleder jeg meg også veldig til å møte Sydney, Raef og resten av familien, Holly og alle de andre.

Til høsten begynner jeg på Wang vgs i Oslo. Blir selvfølgelig litt skummelt å begynne på ny skole (igjen..) men etter noen uker går nok det helt fint og føles som normalt. Jeg ønsket å gå siste året i Oslo og da havnet jeg der. Som nevnt skal jeg også være med på en russebuss. Jeg var egentlig på van, og lang historie kort så ble jeg kjent med en på Hawaii og vi ble kjempe gode venner så nå er jeg da på en Lørnskog buss. Jeg kjenner sånn ca fem stykker der, så blir nok veldig morro å møte og bli kjent med masse nye folk også! :)

Oppturer iløpet av året:
- Oppleve litt av New York i starten.
- Møte med familien.
- Monika 
- Begynne på Concordia High school.
- Amerikanske fotballkamper.
- Homecoming dance.
- Thanksgiving.
- Arkansas.
- Shopping på black Friday.
- Cheer!!
- Flytte. 
- Bli søster med Sydney.
-  Hawaii.
- Møte Stine etter et halvt år.
- Bli kjent med masse nye folk.
- Basketball kamper.
- Baseball kamper.
- Wrestling.
- Prom.
- Venner!!
- Graduation for seniorene.
- Møte mamma og John.
- Oppleve hele New York.
- Bo på Manhattan på Gossip Girl hotellet, The New York Palace. 

Nedturer:
- Problemer med familien.
- En områderepresentant som ikke hjalp men skapte mer problemer.
- Si hade til Monika.
- Si hade til vertsfamilie og venner.
- Dra hjem. 

Innrømmelser fra året:
- Jeg drakk alkohol.
- Jeg kjørte bil noen ganger.
- Jeg tok med meg to cheer uniformer hjem.
- Jeg hadde nesten kjæreste, men vi fant ut at det var så dumt siden jeg skulle reise hjem.
- Jeg hadde husarrest (høres bedre ut på engelsk: grounded) i en eller to kvelder sammen med Sydney.

Det var vel egentlig det jeg kom på nå i farta. Jeg husker ikke om det var mer jeg gjorde, men de fleste regler ble brutt etter jeg flytta for å si det sånn (men jeg tok ikke tattovering eller piersing eller ble gravid, haha). Den siste vertsfamilien syns det meste var greit, og reglene hos dem var litt slappere enn den første vertsfamilien. Jeg gjorde ikke ting uten å spørre eller fortelle dem alt, så det var ikke slik at jeg gikk bak ryggen dems å løy!!

Dette blir mitt siste innlegg her på bloggen, og jeg må si jeg gleder meg til å sitte å mimre tilbake om alt jeg har skrevet. Takk til alle som har fulgt med og gitt støtte gjennom både vanskelige og gode tider! Dette har vært det beste året i mitt liv jeg kan faktisk ikke beskrive alle følelsene jeg har om året jeg har hatt der borte. Hadde det vært opp til meg syns jeg alle burde dra på et slikt år da man får et helt nytt perspektiv både på en annen kultur og ser hvor forskjellig det faktisk er, og lærer at vi egentlig har det ekstremt godt her hjemme. Hvor bra familie og hvor "enkel" oppvekst vi har her hjemme. Selvfølgelig, alle har sine problemer gjennom barndommen, men i USA blir barna faktisk slått til vanlig, og de får husarrest mye lettere, og har også veldig mye regler på skolen. Men uansett, takk for alt til alle som har fulgt med her og alle jeg har hatt kontakt med gjennom året ! 

 


/ Møtte Stine på Gardermoen ! Meg, Stine, Katrine og Anniken

/ Ut på tur aldri sur

#utveksling
 

Takk for et fantastisk år!!! :) 


  2 kommentarer på "Takk for et fantastisk år!"

Postet av: Rebecca
Vært kjempefint å følge bloggen din! :)
18.07.2012, 21:24
URL: http://www.rebeccainusa.blogg.no
Postet av: Mamma
Har vært morsomt og følge med bloggen hele ditt skoleår i Usa.. tips til andre utveklingsstudenter, skriv blogg, det er morsomt for oss her hjemme og følge med hva som skjer i det store utland
24.07.2012, 12:23

Legg igjen en kommentar:

Navn:
Husk meg?
E-post:

Bloggadresse:

Kommentar:


Dette designet er laget av http://katrineaastorp.blogg.no

Er for øyeblikket utvekslingsstudent i Kansas,USA 2011/2012. Kontakt? camilla94-@hotmail.com/facebook: Camilla Wagenius.

Legg meg til som venn


A r k i v


Juli 2012
Juni 2012
Mai 2012
April 2012
Mars 2012
Februar 2012
Januar 2012
Desember 2011
November 2011
Oktober 2011
September 2011
August 2011
Juni 2011
Mai 2011
Februar 2011
Januar 2011
November 2010
September 2010


K a t e g o r i e rBlogg
Diverse
Før reisen
Hawaii
hjemme
Hjemreise
Kansas
Las Vegas
New York - avslutning på året
Soft Landing Camp
utveksling

L i n k e r


Hanna Christine i USA - Aspect
Amal i USA - Explorius
England, Bedfordshire - Aspect - Stine
USA - EF - Liv
USA - Explorius - Christina
USA - Explorius - Sofie
USA, Alabama - EF - Ida
USA, Arizona - Benedicte
USA, Arizona - Explorius - Katrine
USA, Arizona - Speak - Julie
USA, Arkansas - STS - Silje
USA, California - Explorius - Veronica
USA, Conneticut - Explorius - Helene
USA, Georgia - EF - Chaltu
USA, Iowa - Explorius - Victoria
USA, Iowa - Stian
USA, Kansas - Kine
USA, Kentucky - EF - Hege
USA, Maine - AFS - Guro Camilla
USA, Minnesota - Aspect - Sara
USA, Nebraska - STS - Lise Martine
USA, Nevada - Explorius - Vilde
USA, New York - Explorius - Madelen
USA, Ohio - Explorius - Stine Madelén
USA, Oregon - Explorius - Elise
USA, Oregon - Explorius - Ida
USA, Pennsylvania - EF - Marlin
USA, South Carolina - Explorius - André
USA, Tennessee - Explorius - Lene
USA, Tennessee - Explorius - Oline
USA, Texas - STS - Tora
USA, Virginia - Explorius - Hilde
USA, Wisconsin - STS - Cathrinehits